Haberler

Gençlerimize büyük mirasımızı aktarmaya devam ediyoruz. Yaşamaya değer bir Sancaktepe için çalışıyoruz.

Sancaktepe'de 'Dünya Çevre Günü' çeşitli etkinliklerle kutlandı

Sancaktepe Belediyesi 'Dünya Çevre Günü' çerçevesinde çocuklar ve gençlerin çevre bilincini arttırmak amacıyla birçok atölye ve stantların yer aldığı bir dizi etkinliÄŸe ev sahipliÄŸi yaptı. Renkli görüntülerin oluÅŸtuÄŸu etkinliklere vatandaÅŸlar yoÄŸun ilgi gösterdi.

EtkinliÄŸe katılan BaÅŸkan Åžeyma DöÄŸücü, Sancaktepe Belediyesinin hayata geçirdiÄŸi ve hem vatandaÅŸa hem de çevreye fayda saÄŸlayacak olan DoÄŸa Kart hakkında bilgiler aktardı.

Sancaktepe Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü, Sarıgazi Demokrasi Caddesinde çeÅŸitli etkinlikler kutlandı. EtkinliÄŸe, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya,Sancaktepe Belediye BaÅŸkanı Åžeyma DöÄŸücü, AK Parti Ä°stanbul milletvekili Osman Boyraz katıldı. GerçekleÅŸen etkinlikte Sancaktepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol MüdürlüÄŸü çevre bilincini oluÅŸturmak için kurduÄŸu stantta vatandaÅŸlara bu yıl uygulamaya koydukları DoÄŸa Kart hakkında bilgiler verdi ve çeÅŸitli hediyeler dağıttı. EtkinliÄŸe katılım saÄŸlayan firmalar ise vatandaÅŸlara çevre duyarlılığını ön plana çıkaran birbirinden farklı hediyeler verdi. Ä°lçedeki okulların yapmış oldukları geri dönüÅŸüm ürünleri ve Sancaktepe Belediyesinin atölyesinde yapılan geri dönüÅŸüm ürünleri ise stantlarda sergilendi. Düzenlenen etkinliklerde çocuklara yönelik tiyatro gösterisi, maskot gösterisi ile renkli görüntüler oluÅŸurken, etkinlik rap sanatçısı Tabir'in konseri ile son buldu.

 'DoÄŸa Kart Projesi' ile hem çevre Kazanıyor, hem vatandaÅŸ

Sancaktepe Belediyesi tarafından bu yıl uygulamaya konulan DoÄŸa Kart projesi ile vatandaÅŸlar hem çevresini koruyacak hem de bütçelerine katkı saÄŸlayacak. Proje çerçevesinde vatandaÅŸlar geri kazanılabilir atıklarını evlerinde ayrı biriktirerek mobil atık aracındaki yetkili personele teslim ederek atık cinsinin birim fiyatına göre Sancaktepe DoÄŸa Kart'larına lira puanlar yükleyecekler. VatandaÅŸlar kartlarında biriken lira puanlar ile MetropolCard'ın Sancaktepe ilçe sınırlarındaki anlaÅŸmalı marketlerinde diledikleri gibi kullanabilecekler. EtkinliÄŸe katılarak Sancaktepe halkıyla buluÅŸan Sancaktepe Belediye BaÅŸkanı Åžeyma DöÄŸücü 'Bugün doÄŸa kartımızı anlatacağım size , doÄŸa kart projemizi artık hayata geçiriyoruz. Ä°nÅŸallah bu doÄŸa kart projemizde, evinde ayrıştırarak çöp getiren kardeÅŸlerimize bu kartlara para puan yüklenecek. Getirdikleri atıkların türüne göre para puan yüklenecek kartlarına. Yüklenen para puanlarla ise anlaÅŸmalı metropol iÅŸletmelerinde alışveriÅŸ yapabilecekler'' dedi.