Haberler

Gençlerimize büyük mirasımızı aktarmaya devam ediyoruz. Yaşamaya değer bir Sancaktepe için çalışıyoruz.

Sancaktepe Belediyesi, Teknofest 2021’de İlgi Odağı Oldu

TEKNOFEST 2021, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüÄŸünde, Türkiye'nin önde gelen teknoloji ÅŸirketleri, kamu kurumları, medya kuruluÅŸları ve üniversitelerin de aralarında bulunduÄŸu 72 paydaşın destekleriyle baÅŸladı.

Sabah saatlerinden itibaren vatandaÅŸların ve öÄŸrencilerin yoÄŸun ilgi gösterdiÄŸi TEKNOFEST’e Sancaktepe Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri MüdürlüÄŸü’ne baÄŸlı Bilim Merkezi’de kurduÄŸu stantla katılım saÄŸladı.

Ä°stanbul Atatürk havaalanında 26 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek etkinlikte, Gençlik Merkezi, Enderun Mektebi, Bilgievleri ve Bilim Merkezi’mizin faaliyetlerini sergilediÄŸi standımıza katılımcılar yoÄŸun bir ilgi gösterdi.

Gök Atlası ve Aymatik atölye çalışmalarına katılan ziyaretçiler ayrıca Newton topları, Galileskop, Manyetik Alan, Bernoulli Üfleyicisi,  Van de Graaff Jeneratörü, 3 boyutlu yazıcı, mikroskop ve robotlarımızı inceleme fırsatı yakaladılar. AkÅŸam saatlerinde hava karardığında ise teleskoplarımızdan astronomlar eÅŸliÄŸinde Ay gözlemi gerçekleÅŸtiren ziyaretçiler mutlu bir ÅŸekilde standımızdan ayrıldılar.