Haberler

Gençlerimize büyük mirasımızı aktarmaya devam ediyoruz. Yaşamaya değer bir Sancaktepe için çalışıyoruz.

BAŞKANIMIZ AV.ŞEYMA DÖĞÜCÜ’NÜN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Sancaktepe Belediye BaÅŸkanı Av.Åžeyma DöÄŸücü Cumhuriyetimizin kuruluÅŸunun 96.yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Adalet ve hürriyet temeline dayanan büyük bir millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyetin, herkesin gözbebeÄŸi durumunda olduÄŸunu vurgulayan BaÅŸkan DöÄŸücü, mesajında ÅŸunları belirtti

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi baÅŸlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir" diyerek ilan ettiÄŸi Cumhuriyetimizin 96 yıllık tarihi, milletimizin en zor ÅŸartlarda nasıl yeniden ayaÄŸa kalkabileceÄŸini gösteren, geleceÄŸimiz için bize umut veren, attığımız her adımdan ders almamız gereken bir süreçtir. Cumhuriyetin 96. yılını kutlarken, yeni bir çağın eÅŸiÄŸinde büyük millet, güçlü devlet olma yolunda yürümenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Cumhuriyet, getirdiÄŸi çaÄŸdaÅŸ açılımlarla insanımızın ufkunu geniÅŸletmiÅŸ, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımıza görülmemiÅŸ bir dinamizm kazandırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, önünde uzanan aydınlık yolda, her zaman emin adımlarla ilerleyip, benimsediÄŸi evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmaya dün olduÄŸu gibi bugünde devam edecektir. Yeter ki gücümüzün, potansiyelimizin, kapasitemizin farkına varalım, birlik ve beraberliÄŸimizi koruyalım. 

Ülkemiz üzerinde kurgulanan bölücü senaryolar geçtiÄŸimiz günlerde yine devreye sokulmak istenmiÅŸtir. Bu alçak senaryolar karşısında; Türk Silahlı Kuvvetlerimizce, ülkemizin güneyinde oluÅŸturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla “Barış Pınarı Harekâtı” baÅŸlatılmıştır ve baÅŸarıyla sonuçlandırılmıştır. Böylece bir kez daha Türk Milletinin asla bölücülere ve uzantılarına izin vermeyeceÄŸi tüm dünyaya ilan edilmiÅŸtir.

Bu Vesileyle BaÅŸta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüÄŸü için can veren tüm aziz ÅŸehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize en derin ÅŸükranlarımı sunuyorum”